Groep 490

Welkom bij Amnesty Den Haag

expositie Vrouwenrechten anno nu - Den Haag

ATRIUM STADHUIS DEN HAAG | 12 AUGUSTUS - 3 SEPTEMBER 2016

 

 

 

Vanaf 12 augustus tot en met 3 september vindt in het Atrium van het Haagse stadhuis een actuele expositie over vrouwenrechten plaats.  Met de tentoonstelling ‘Vrouwenrechten anno nu’ maakt Amnesty International de balans op na honderd jaar vrouwenkiesrecht. Hoe is het nu eigenlijk gesteld met de rechten van vrouwen anno 2016? 

 

 

 

 

Aan de hand van verhalen uit China, Iran, Mexico, Jemen, Zuid-Afrika, El Salvador en Ierland volgen we een nieuwe generatie vrouwenrechtenactivisten van over de hele wereld. Ook maken we kennis met een aantal vrouwen die zicht in Nederland sterk maken voor de gelijkheid van vrouwen in de wereld.

 

De vrouwen strijden voor hun recht op informatie, onderwijs, vrijheid en het recht om over zichzelf en hun eigen lichaam te beschikken. Nog steeds worden vrouwen gevangen gezet of seksueel mishandeld wanneer zij aanspraak maken op elementaire mensenrechten. Maar niet alle vrouwen laten het daarbij zitten. Hun verhalen geven een krachtdadig en dynamisch beeld van een wereld waarin vrouwen vandaag leven. De tentoonstelling stelt ook vragen bij de situatie in de westerse wereld. Zijn de gelijke rechten van vrouwen in eigen land wel zo goed verzekerd als we geneigd zijn te denken? Aan de hand van de verhalen van Haagse vrouwenrechtenactivisten komen we meer te weten over de strijd die sommige Nederlandse vrouwen leveren voor gelijke rechten van man en vrouw. 

 


 

Vrouwenrechten anno nu | Atrium Den Haag, Spui 70, 2511 BT Den Haag

 

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 7.00 - 19.00 uur | donderdag: 7.00 - 21.30 uur | zaterdag: 9.30 - 17.00 uur | facebook 

  

  


 

 

 

  

 

 

 

 

Amnesty Den Haag Twitter Feed

Website Laatst Gewijzigd

  • Laatste wijziging: 24 januari 2020.