Groep 490

Welkom bij Amnesty Den Haag

Human Rights for Refugees The Hague

VREDESPALEIS DEN HAAG | 14 MEI 2016 | 14.00 UUR

 

 

Op zaterdag 14 mei vondt in Den Haag een demonstratie voor de rechten van vluchtelingen plaats. De demonstratie startte op het Carnegieplein tussen het Vredespaleis en het Internationale Gerechtshof. De demonstratie werd georganiseerd door The Refugee Circle, een collectief van burgers en vrijwilligers die solidair zijn met vluchtelingen. Zij eisen van de Europese autoriteiten en de Nederlandse regering dat de mensenrechten van vluchtelingen worden gerespecteerd, dat de vluchtelingendeal met Turkije wordt ontbonden en dat er een legale en veilige doortocht mogelijk wordt gemaakt voor iedereen die bescherming zoekt.

 

Programma:

14:00 Opening @ Vredespaleis ~  International Court of Justice ~ Voordracht manifest 

14:15 Speeches en muziek ~ Azar Moshaver (Amnesty International Den Haag) zal spreken namens Amnesty International 

15:30 March for Refugee Rights 

16:00 Programma Lange Voorhout, Posting of protest letters on the Wall of Humanity, Dance for Solidarity 

 

Please read the statement made bij Amnesty International.

 

 

 

De demonstratie voor vluchtelingen is onderdeel van een wereldwijd protest met de hashtag ‪#‎HumanRights4Refugees. Op 14 mei zullen burgers van Athene tot Belfast en van Chicago tot Brisbane de straat op gaan om hun steun te betuigen aan vluchtelingen. In Nederland wordt de landelijke demonstratie gesteund door ruim tien maatschappelijke organisaties en vluchtelingeninitiatieven. Na een protestmars eindigt de demonstratie bij een symbolisch hek op het Lange Voorhout.

 

De manifestatie wordt afgesloten met de ‘Dance for Solidarity’, waarbij actievoerders samen met vluchtelingen in een kring dansen op muziek uit het Midden-Oosten, verzorgd door de Turkse componist Selim Doğru. 

 

 

Amnesty Den Haag Twitter Feed

Website Laatst Gewijzigd

  • Laatste wijziging: 24 januari 2020.