Groep 490

Welkom bij Amnesty Den Haag

 

Op vrijdag 19 juni 2015 organiseert Amnesty de #runforleyla voor de vrijlating van Leyla Yunus in Azerbeidzjan. De #runforleyla is een protestrun van vijf kilometer rond de Azerbeidzjaanse ambassade in Den Haag. Het startschot wordt om 14:00 uur gegeven door Dinara Yunus, de dochter van Leyla Yunus. Tientallen mensen zullen het parcours afleggen, start en finish zijn voor de ambassade van Azerbeidzjan.  

 

Leyla Yunus zit al bijna een jaar in de cel, alleen omdat zij opriep tot een boycot van de eerste Europese Spelen die tot 28 juni worden gehouden in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. In de aanloop naar de Spelen is de onderdrukking toegenomen en werden tal van critici gevangengezet.

 

Amnesty International moest vorige week op het laatste moment een bezoek aan Azerbeidzjan annuleren na bericht van de autoriteiten dat Amnesty pas ná de Europese Spelen wellicht welkom is. Tijdens het bezoek zou Amnesty het rapport Azerbaijan: the Repression Games. The voices you won’t hear at the first European Games lanceren. 

Amnesty voert actie voor de vrijlating van Leyla, haar eveneens gevangengenomen man Arif Yunus en vele andere gewetensgevangenen in het land.

  

Verzamelpunt: Ambassade Azerbeidzjan, Andries Bickerweg 6, Den Haag

Verzameltijd: 13.30 uur | Start:14.00 - 16.00 uur | Afstand: 5 kilometer rond de Azerbeidzjaanse ambassade

 

Meld je hier aan voor de #runforleyla

 

Teken de petitie voor Azerbeidzjan.

 

Hier gaat het over: Baku2015

 

Amnesty Den Haag Twitter Feed

Website Laatst Gewijzigd

  • Laatste wijziging: 24 januari 2020.