Groep 490

Welkom bij Amnesty Den Haag

Bevrijdingsfestival 2019

MALIEVELD DEN HAAG | 5 MEI 2019 | VANAF 13.00 UUR

 

 

EEN LEVEN IN VRIJHEID

Waar onrecht heerst en mensen worden onderdrukt, komt Amnesty International in actie. Amnesty maakt schendingen van mensenrechten zichtbaar en zetten daders onder druk. Dat werkt! Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, en daders worden berecht. Zo werkt Amnesty aan een rechtvaardige wereld waarin iedere gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven.

 

Opkomen voor een ander

Maar Amnesty constateert een alarmerende trend: wereldwijd wordt het steeds gevaarlijker om op te komen voor mensenrechten.

Meer dan ooit krijgen mensenrechtenverdedigers te maken met intimidatie, lastercampagnes, geweld en gevangenisstraf. Nieuwe wetten maken hen monddood. De persvrijheid wordt aan banden gelegd. En elk jaar worden meer activisten vermoord. Zo sluit het net zich verder om wie opkomt voor een ander.

 

Doe ook mee

Amnesty komt voor deze mensen op. Zodat zij hun werk in veiligheid kunnen doen. Op de Bevrijdingsfestivals 2019 komt Amnesty International in actie voor de mensenrechten in Europa. Bezoekers kunnen een petitie ondertekenen voor dertien Poolse vrouwen die terechtstaan omdat ze demonstreerden. Ook kunnen mensen meedoen aan een ‘jenga-spel’ dat op zenuwslopende manier laat zien hoe snel het mensenrechtenbouwwerk kan instorten. 

 

 

 

 

Amnesty Den Haag Twitter Feed

Website Laatst Gewijzigd

  • Laatste wijziging: 24 januari 2020.