Groep 490

Welkom bij Amnesty Den Haag

Movies that Matter on tour: Newton

FILMHUIS DEN HAAG | ZONDAG 11 MAART 2018 | 14.00 UUR | TICKETS

 

Newton man 510

 

SPEELFILM - Humor is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een film over het in goede banen leiden van een democratisch proces. Regisseur Amit Masurkar slaagt er echter in om zijn film Newton te doorspekken van zwarte humor en won daarmee de CICAE-award op de Berlinale 2017.

 

Newton is een man van principes. Dat maakt zijn leven niet altijd gemakkelijker, zo haalt hij de woede van zijn familie op zijn hals als hij duidelijk maakt dat hij niet uitgehuwelijkt wenst te worden. Bij zijn werk als overheidsambtenaar worden zijn principes en punctualiteit echter op prijs gesteld. Dit levert hem een aanstelling op als coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India. We zien de uitdagingen waar de grootste democratie van de wereld gesteld wordt. Newton probeert deze uitdagingen op droogkomische wijze het hoofd te bieden en slaagt daar wonderwel in. Het is de uitgekiende balans tussen spanning en humor waarmee deze film je op het puntje van jouw stoel zal houden.

 

Amit Masurkar, India 2017, 106 min., Hindi, Gondi gesproken Nederlands ondertiteld

 

  

English: Humour might not be the first thing that springs to mind in relation to a film about streamlining a democratic process. However, director Amit Masurkar has succeeded in making his film Newton into a black comedy, for which he won the CICAE Art Cinema Award at the 2017 Berlin Film Festival.
Newton is a stickler for principles, which doesn’t always make his life easy, for instance when he objects to the marriage that his parents have arranged. However, his principles and punctuality are much valued in his work as a civil servant. He is given a job as a volunteer election worker in one of the most remote and conflict-ridden parts of India. We watch Newton as he successfully confronts the challenges that face the largest democracy in the world with deadpan humour. Thanks to the clever interplay between tension and humour, this film will keep you on the edge of your seat.

 

 

MtM Ton Groeneweg

 

Onze gast voor het nagesprek is Ton Groeneweg. Groeneweg werkt als coördinator bij Mensen met een Missie, organisatie voor internationale samenwerking en solidariteit in Den Haag. Hij was jarenlang intensief betrokken bij het India-programma van Mensen met een Missie en maakte talloze reizen naar het land. Momenteel houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen van nieuwe vormen van samenwerking, verbinding en solidariteit met mensen en groepen in ontwikkelingslanden. Hij wordt tijdens de film en het nagesprek vergezeld door een reporter van Mensen met een Missie die in februari in het kader van het 100 reporters project in India was.

 

Nagesprek in het Nederlands

 

Newton 510

  

 


 

Reserveer kaarten via: www.filmhuisdenhaag.nl

 

FHDH logo 200

 

 

Amnesty Den Haag Twitter Feed

Website Laatst Gewijzigd

  • Laatste wijziging: 24 januari 2020.