Groep 490

Welkom bij Amnesty Den Haag

Mensenrechten Meetup Den Haag

HUMANITY HOUSE DEN HAAG | DONDERDAG 20 SEPTEMBER 2018 | 20.00-22.00 UUR

 

1809 meetup

 

 

Zet je mensenrechten goggles op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg kom je langs onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. Amnesty’s Mensenrechten Meetup #6 vindt plaats op donderdag 20 september 2018 in het Humanity House aan de Prinsengracht 8 in Den Haag (aanvang 20.00u). De Mensenrechten Meetup is de zesde editie van een serie bijeenkomsten door het hele land.

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten? In deze reeks presenteert Eduard Nazarski de stand van het land op het gebied van mensenrechten. Dat doet hij samen met presentator Dymphie Braun in een afwisselend programma met presentaties, interviews en muziek. In deze editie onder meer:

  • Een gesprek met Ibtissam Abaaziz, initiatiefnemer van het Meldpunt Islamofobie en woonachtig in Den Haag. Het Meldpunt is een onafhankelijk burgerinitiatief om islamofobe incidenten in heel Nederland te registreren, analyseren, publiceren en (visueel) in kaart te brengen. Wat zijn haar ervaringen en wat doen de autoriteiten tegen discriminatie van moslims?
  • Een presentatie van Gerbrig Klos van Amnesty International over demonstratievrijheid in Nederland, met verschillende voorbeelden uit de praktijk in Den Haag. Het recht om te demonstreren staat onder druk. Steeds vaker worden demonstraties beperkt of verboden. Hoe gaan nationale en lokale autoriteiten om met het grondrecht om te mogen demonstreren?
  • Een gesprek én muzikaal intermezzo met Ahmet Gür (viool) en Junya Nomura (cello) van Muziekcentrum 1001 Nachten, een initiatief dat jonge muzikanten de kans biedt om hun talenten te ontwikkelen. Wat is het idee achter dit muzikale initiatief en op welke manier bieden zij kinderen een podium?
  • Een interview met Sara Mehrinejad en Huibert Koers, vrijwilligers van Amnesty Den Haag. Zij vertellen over hun evenementen, zoals het jaarlijkse Writer’s Blockfestival in december en andere activiteiten.

Op dit moment zijn er helaas geen plekken meer beschikbaar. 

Amnesty Den Haag Twitter Feed

Website Laatst Gewijzigd

  • Laatste wijziging: 24 januari 2020.