Groep 490

Welkom bij Amnesty Den Haag

Writer's Block Schrijffestival 2017

HAAGSE HOGESCHOOL | 7 DECEMBER 2017 | 10.00-22.00 UUR

 

WB2017 banner

 

Kom op donderdag 7 december naar de derde editie van Amnesty's WRITER’S BLOCK schrijffestival in de Haagse Hogeschool en schrijf een brief tegen onrecht!

 

Na twee succesvolle eerste edities vindt WRITER’S BLOCK schrijffestival dit jaar opnieuw plaats in de Haagse Hogeschool. Een grote groep bekende en minder bekende Hagenaars klimmen op 7 december samen met Amnesty International in de pen om gewetensgevangenen in de wereld vrij te krijgen.

 

Alle Hagenaars zijn welkom om samen met bekende stadsgenoten uit de politiek, journalistiek, media en kunsten een brief te komen schrijven voor iemand die onterecht gevangen zit. Schrijf mee met o.a. oud-politicis Jan Pronk, tweede kamerlid Sadet Karabulut (SP), Frits Huffnagel, diverse Haagse raadsleden, jounalisten Jos Heijmans, Ferry Mingelen, Anneke Verbraeken, Jean-Pierre Geelen, radio-dj Justin Verkijk, Fred Zuijderwijk, Gebr. de Gier, Paula Udondek, Marcel Verreck, nachburgemeester René Bom, acteurs Jaap Postma, Hugo Maerten, Marike Mingelen, Roeland Radier, kunstenaars Philip Akkerman, Christie van der Haak, Theo Jansen, Ingrid Rollema, Floris Kaayk, dichter Harrie Zevenbergen en tassenontwerper Omar Munie. 

 

Diverse artiesten treden op om de brievenschrijvers te steunen. Er is een actueel filmprogramma over mensenrechten en er vinden diverse pop-up acties plaats van Haagse studenten. Dit jaar kun je in de Virtual Reality Cinema ervaren hoe het is om in een isoleercel te leven. Met het festival wil Amnesty het belang van mensenrechten onder de aandacht brengen bij een breed publiek en hen de gelegenheid geven om er door middel van een handgeschreven brief of groetenkaart iets aan te doen.

 

Brieven schrijven werkt

Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt autoriteiten om mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. In de woorden van Máxima Acuña uit Peru: ‘Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van zoveel mensen van over de hele wereld. Vorig jaar schreven we voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden nadat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. Na de schrijfmarathon van vorig jaar bepaalde het hooggerechtshof van Peru in dat ze op haar land mag blijven wonen.

 

Vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zo zal er ook actie worden gevoerd voor de voorzitter van Amnesty Turkije die na zijn arrestatie nog steeds in de gevangenis zit. Tijdens Writer's Block Festival kun je in Den Haag zelf kennismaken met mensenrechtenverdedigers die momenteel in Den Haag zijn om op adem te komen in het Shelter City programma.

 

Het festival begint dit jaar om 10 uur 's morgens en bezoekers zijn tot 10 uur 's avonds welkom om deel te nemen aan de grootste mensenrechtenactie ter wereld. De officiële opening vindt plaats om 12 uur.

 


 

WRITER’S BLOCK FESTIVAL | Haagse Hogeschool | donderdag 7 december van 10.00 - 22.00 uur | Gratis toegang  

 


PROGRAMMA (onder voorbehoud)

 

 [ PLEIN ] 

10.00 - 22.00 uur > Schrijfmarathon / brieven schrijven met bekende Hagenaars, schrijvers, politici, journalisten en kunstenaars

Refunc writing desk (design) | International Committee (interactive game on Freedom of Speech)

 

 [ BIOSCOOPKAS ] 

10.00 - 22.00 uur > doorlopend filmprogramma met o.a. Write for Rights (korte Amnesty clips over schrijfcases en resultaten) en Theatre of Wrong Decisions (korte videofilms over actuele mensenrechtenthema's)

 

 [ INNOVATION PLAYGROUND ] 

10.00 - 22.00 uur > Virtual Reality Cinema: 6x9: a virtual experience of solitary confinement

 

 [ PLEIN STAGE ] 

12.00 - 12.45 uur

Officiële opening door Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling) en Caecilia van Peski (expert vrede&veiligheid, democratisering en mensenrechten).

 

13.30 - 14.00 uur

Live muziek: singer-songwriter Pyke

 

17.30 - 19.00 uur

Live muziek en Poetry performances o.a. singer-songwriter Kenny, Fatima Zohra (world music), Angesom (Eritrea), Viktoria Vukic en dichter Harrie Zevenbergen

 

19.00 - 20.00 uur

Schelter City Live (interviews with human rights defenders Lucia (Mexico), Zar Ali (Pakistan) and Jimmy (Uganda)

powered by Justice & Peace

 

 [ SPEAKERS CORNER ] 

20.00 - 22.00 uur De Mensenrechtendialoog (discussieprogramma, Nederlands)

 

WB2017 timetable 710

 

WB2017 live Pyke

 

ShelterCity Lucia banner

 

ShelterCity Maria banner

 

WB2017 VR cinema banner

 


 


 

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de Writer's Block nieuwsbrief.

 

 

Volg ook de live updates op facebook 

  

 

 

 

 

Amnesty Den Haag Twitter Feed

Website Laatst Gewijzigd

  • Laatste wijziging: 24 januari 2020.